Utslitt men avslappet

Jeg sitter her i sofaen nå og leser en ny bok som min mann plutselig kom på han hadde og trodde jeg ville like. Han hadde rett. Den er irriterende god. Altså, det vil si at hovedkarakteren i dette tilfellet er så godt beskrevet at jeg har lyst til å rive hodet av ham. Samtidig som jeg får dårlig samvittighet ettersom han tydelig har et alvorlig tilfelle Asbergers. Forfatteren er uansett briljant i sine beskrivelser og karakterer så denne skal jeg fortsette på! Poenget med å begynne her i sofaen er at jeg er fullstendig utslitt. På en god måte. Jeg sliter med å holde øynene oppe, foten verker og er opphovnet, pluss et punkt i siden som om noen har slått til meg skikkelig hardt. Aner ikke hva det kan være og håper det går fort bort. Orker ikke tenke noe mer på det ettersom jeg ofte sporer inn på det verst tenkelige. Igjen, ingen vits. Skjerpings. Grunnen til at kroppen nå føles som et to dager gammelt pizzastykke er ene og alene en kosedag med bestevenninna. En dag på shopping, med så mange spisepauser som over hodet mulig. Vi driter i om vi finner det vi er ute etter. Det er maten som teller. Det elsker jeg. Det er mye godt på disse sentrene. Men det er hardt arbeid å trave rundt i flere timer etter noe du egentlig er usikker på om du trenger mens magesekken nærmer seg bristepunktet. Det er jo en litt dårlig kombo å shoppe på full mage gjennom hele dagen, også… Heldigvis var vi ikke på utkikk etter klær, men vintersko. Det er vanskelig å finne og vi er begge kresne. MEN Vi endte opp med å finne sko begge to, til en pris som gjorde at jeg følte jeg burde bli servert både champagne under prøving og få ballonger når jeg dro kortet. Ingen av delene skjedde. Heller det motsatte. Ble vell spurt 3 ganger om jeg hadde bestemt meg etterhvert, mens jeg hang over hyllene og følte meg ganske hjemme i butikken. Ting tar jo tid når prisen er tilnærmet lik en ok bruktbil. Men men, jeg er kanskje for gniten i forhold til samfunnet ellers i dag. Vi endte uansett opp ganske mye fattigere mens begge innrømmet at vi egentlig ikke trengte vintersko eller ville bruke penger på det, og hadde null ambisjoner om å ville finne noe i dag i det hele tatt. Så lo vi. Men det er jo slettes ikke morsomt, jo. Nå står mannen ute og impregnerer den nye julegaven han slipper å kjøpe til meg. Jeg er snill med ham av og til.

Målfrid, legen min fra palliativt (smertelindring) ringte mens vi holdt på. Jeg kaller henne ved fornavn ettersom hun er så koselig. Jeg liker henne veldig godt, og det er fordi hun bryr seg. Hun tar godt vare på meg og er ikke redd for å bruke tid på meg og tar meg alvorlig. Slikt liker vi. Jeg har nevnt at jeg har hatt litt mer vondt i det siste og det var dette vi snakket om i dag. Ut ifra mine beretninger foreslo hun å øke morfindosen min på kvelden slik at jeg forhåpentligvis kunne slippe å ha vondt utpå natten, og morgenen. I tillegg skal jeg øke kortisonen igjen fra halv tablett til hel for å bli kvitt hevelsene igjen og forhåpentligvis også litt ubehag knyttet til det. Jeg måtte spørre og forsikre meg om at vi ikke skulle begynne å snakke smertepumpe igjen og det skulle vi heldigvis ikke. Fremdeles kun piller, og vi kunne øke mer her hvis nødvendig. Deilig! Gode nyheter, selv om kortisonen enda er in play. Men måneansikt får vike for monsterfot. Jeg vil heller kunne bevege meg normalt enn å bare være et pretty face.

I morgen skjer det også mye, så jeg må passe på å slappe av mellom øktene slik at jeg ikke blir like sliten. Slenge foten opp og ta en kopp kaffe. Drikker mye kaffe for tiden. Elsker det. Min kusine kommer på lunsj i morgen med sin enda så ferske baby så jeg må dra frem mine ikke eksisterende kulinariske ferdigheter og smekke sammen noe ræl. Hater at jeg ikke er flink til å lage mat. Jeg har veldig lyst til å være flink til det. Men uansett hvor mye jeg prøver (og det er forsåvidt ikke mye) så blir det aldri like bra som når alle andre lager det. Frustrerende. Det er 1 suppe jeg nailer. Men den gidder jeg sjelden å lage for den krever en del kjedelig kutting. Herregud så lat jeg er. Det er jo sykt koselig når man setter på litt musikk og slikt. Får se hva det blir. Etter besøk så skal den lille jenta vår forflyttes fra en spennende dag i barnehagen ut til tante og koselig besøk der. Min bror kommer hjem fra nordsjøen etter 3 uker i morgen og det gledes stort til å se ham igjen. Jeg liker så godt å bare henge hos broren min. Det er så behagelig å være hos dem. Godt med slike åpne hjem. Jeg digger å bare henge hos andre med datteren min generelt. Leke med nye leker, spise andre sin mat. Vi er en god kombo på besøk.

Så må jeg huske å drikke mye vann. Siste innspurt før CT på onsdag!

One thought on “Utslitt men avslappet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: